Cit nu ar fi de straniu, in Chisinau sint citeva asociatii de alergat, la care se poate alatura fiecare doritor, absolut gratis! Iata citeva dintre asociatii:

Asociatia de alergat SporterRun

Echipa de alergatori a Panoului de escalada Aventura.md

Asociatia Supermaraton a Moldovei

Chisinau Running Club
 

Asociatia de alergat SporterRun

 

Uneste iubitorii de distante mari. Printre participanti - citiva maratonisti cu experienta, dar sint si incepatori. Se aduna practic in fieacare sfirsit de saptamina (daca nu pleaca la curse peste hotare), alearga in jur de 15-30 km. Nu va speriati, nu este nevoie sa alergati toata distanta. Alergati cit doriti sau cit rezistati. Un mare plus al acestei echipe il reprezinta sportivul de performanta si antrenor Liviu Croitoru, de la care puteti primi cu mare drag consultatii cu privire la un antrenament corect si tehnica alergarii. In SporterRun sint bineveniti toti doritorii. Anunturi cu privire la cursele de alergari se posteaza pe facebook, precum si pe situl oficial sporter.md.

 

Echipa de alergatori ai Panoului de Escalada Aventura.md
 

 

 

In fiecare marti si joi, in jurul orei 19.00, in orice conditii de mediu, in parcul Valea Morilor (Lacul Comsomolist) se aduna iubitorii de cros. Alearga cite 5-12 km, se selecteaza trasee variate: pe asfalt, pe scari si pe carari. Coloana vertebrala a echipei sunt alpinistii locali, carora deseori li se alatura cunoscutii, prietenii si iubitorii de a alerga intr-o companie placuta. Particularitatea acestei asociatii consta in faptul ca, in afara de alergari, la antrenamente se petrec regulat ocupatii cu privire la OFP, si, desigur, aveti posibilitatea sa va antrenati la panoul de escalada. Detalii puteti afla pe pagina de facebook in grupa panoului de escalada Aventura.

 

Аsociatia Supermaraton a Моldovei

 

 

O echipa care a adunat persoane de toate virstele,  la fel se antreneaza in parcul Valea Morilor. Aceasta asociatie organizeaza regulat competitii de alergare, in acelasi timp, internationale. Contacte si informatii despre aceasta asociatie puteti gasi accesint situl running.org.md

 

 Chisinau Running Club

  

 

 

Echipa alergatorilor incepatori uneori organizeaza alergari pe diatante medii (2-5 km) duminicile. Puteti face cunostinta cu ei pe pagina de facebook.