La ziua de astăzi, o bună parte din lenjeria termică este produsă din materiale sintetice ca: polipropilen, poliester, poliamid.
Prin ce principial se diferă, ce de făcut cu toate acestea, pentru ce  şi pentru cine se potriveşte ?
Noi ne-am clarificat şi cu plăcere ne împărțim cu informația. ;)

Noi am acumulat datele de la producătorii materialelor şi am analizat:
* ce fac aceste materiale cu umezeala si căldura degajată de organism.
* cum le folosesc producătorii de lenjerie termică (masa şi straturi).
* şi respectiv, pentru ce se potrivesc cel mai bine (vezi tabelul de comparaţie).
                                                                                                 
Criterii/MaterialPP (polipropilen)PES (poliester)PA (poliamid)
Higroscopicitate, %0,01‐0,020.30.5
Indicele CLO0.040,12-0,200,08-0,10
Densitate, g/cm³0,92-0,931,38‐1,401,04-1,16
Numărul de straturi122
Cantitatea în material, %~90 / ~97~35 / ~70~60 / ~97
Greutatea materialului, g/m²до 180до 360240-320
Avantajuscare rapidăpăstrează călduradurabil
Potrivit pentrualergare, ciclism, călătorii de varăalpinism, vînat, pescuit, sporturi de iarnăcondiții în care este necesar să spălați des produsul


Polipropilena, cel mai rapid elimină umezeala de la corp fără a absorbi apa în structura fibrei, prin urmare, la higroscopicitate scăzută, asigură cea mai rapidă uscare a suprafeței pielii, are o densitate minimă (da, este mai uşoară decît apa).
În acelaşi timp, proprietățile de izolare termică ale acestui polimer sunt cele mai scăzute dintre celelalte, ceea ce indică faptul că este dificil să te supraîncălzeşti în el.
Mai simplu spus, tricoul tău preferat pentru fitness păstrează căldura corpului, în timp ce polipropilena aproape că nu.
Pentru "dezvăluirea" nestingherită a acestor proprietăți principale, polipropilena cel mai adesea este utilizată în lenjeria termică cu un singur strat, şi cu o greutate a materialului nu mai mult de 220 g/m² , cu conținut de pînă la 97%. Este combinat cu elastan şi alți polimeri pentru a creşte proprietățile de elasticitate şi rezistență.
Prin urmare, lenjeria termică din polipropilenă este ideală pentru activități cu nivel înalt: alergare, ciclism, schi şi snowboarding. De asemenea bine se potriveşte şi pentru timpul cald: drumeții de vară, rafting ş.a.
Apropo, tricourile ultra-uşoare,  tricourile subțiri cu mîneca lunga pentru protecție de razele solare, boxeri termo - toate aceste modele, principial, sunt fabricate din polipropilenă.

Urmează poliesterul. Caracteristica principală acestui material este că are cea mai mare eficiență termică dintre alți polimeri, utilizați în industria textilă. Reține căldura produsă de organism mai bine decît alți polimeri. Este cea mai plăcută sintetică la atingere. Spre deosebire de polipropilenă, poliesterul absoarbe apa în structura fibrei, din această cauză se usucă mai încet. Datorită calităților sale pozitive, se situează pe primul loc în producție printre textile.
Apropo, fleec-ul şi înlocuitorul de bumbac sunt fabricate din poliester. Mărci precum Polartec şi MicroFiber, Thermolite şi CoolMax, Drytex pentru ,,iarnă" şi ,,vară"- Drytex thermal şi Drytex comfort ş.a., îşi produc materialele megafuncționale din poliester.
Lenjeria termică din poliester poate fi găsită la fel şi sub formă de modele mai dense în două straturi, ce sunt ideale pentru alpinism şi turism montan, drumeții şi plimbări de iarnă, schi turistic şi schi în condiții mai severe, pentru vînători, pescari, fotografi şi iubitorii de plimbări lungi şi pentru utilizarea zilnică în sezonul rece.

Poliamida. Probabil, cel mai contraversat material în ceea ce priveşte discutarea peoprietăților lenjeriei termice.
La fel ca polipropilena, elimină excelent umiditatea de la suprafața corpului fără a o absorbi în structura fibrei. Ca şi poliesterul, plăcut la atingere. Principalul avantaj, este ultradurabil. Posibil este cea mai ideală opțiune a lenjeriei termice pentru copii, şi alte activități cu nivel crecut de uzare. Se combină funcțional cu alți polimeri, aşa că poate fi găsit într-o gamă largă de lenjerie termică.

Sperăm că acceastă informație v-a fost utilă. ;)