"Morakniv" este una dintre cele doua marci detinute de compania suedeza "Mora of Sweden". Aceasta combina o gama larga de cutite pentru turism si activitati in aer liber, precum ai cutite mestesugaresti si cele folosite in viata de zi cu zi la bucatarie. Al doilea brand al companiei este "Frosts Mora", conceut pentru cutite profesionale pentru industria alimentara. Toate cutitele Mora si-au castigat popularitatea datorita combinației a mai multor factori importanti care impreuna au determinat succesul companiei.

In primul rand, "Morakniv" continua lunga traditie scandinava de a produce cutite de inalta calitate, care va vor ajuta chiar si in cele mai dificile situatii.

In al doilea rand, toate materialele utilizate la producerea cutitelor Mora sunt fabricate in Suedia. Printre alte beneficii, pentru cumparatorii de cutite aceasta inseamna corespunderea standardelor Uniunii Europene. Cutitele "Morakniv" folosesc patru clase de otel suedez: otel inoxidabil 12с27 Sandvik, otel carbonizat obisnuit si Triflex modificat, precum si un tip special - otel laminat.

In al treilea rand, compania "Mora of Sweden" utilizeaza tehnologii testate in timp, implementate folosind cele mai moderme echipamente. Aceasta caracteristica a facut posibila obtinerea calitatii maxime pentru toate cutitele. Producatorii sunt atat de increzuti in calitate, incat ofera o garantie pe viata pentru fiecare cutit produs.