Grupul de companii  LIDER a fost fondat în anul 2000. În prezent LIDER  – una dintre cele mai recunoscute mărci în rîndul companiilor de producție din Moldova care se dezvoltă dinamic cercetînd terenuri pentru a se lansa pe noi pieţe din străinătate.


Grupul de companii  LIDER este specializat in producere, import si export de marfuri, divizînd activitatea sa în trei direcții de ramură:

– materiale pentru acoperis si fatada– «Esplan-Lux»SRL;

– echipament si utilaje pentru constructii – «Constructmet Grup»SRL;

– sisteme de fixare – «Profmet Grup»SRL.


Materiale pentru acoperis si fațada  – LIDER sunt bine cunoscute pe piaţa moldovenească şi sunt caracterizate, în primul rînd, printr-o calitate înaltă verificată in timp si confirmată de numeroasele recenzii din partea clienților fideli. Produsele sunt realizate numai din materii prime de înaltă calitate , certificate cu o perioadă de garanţie maximă de până la 30 de ani, ce capătă caracteristici superbe de instalare, geometrie ideala si precizie în urma profilării pe cele mai noi utilaje si echipamente.

Baza de producţie LIDER este dotată cu linii finlandeze şi italiene moderne de profilare, care asigură o precizie geometrică a producţiei realizate. Toate echipamentele si utilajtle sunt sistematic supuse controlului şi lucrărilor de deservirire tehnică.


Din august 2008 compania Esplan-Lux SRL devine prima companie producătoare a materialelor pentru acoperiş şi faţadă pe piaţa Moldovei, care a implementat sistemul calității în management conform ISO 9001:2000.

În iulie 2009 compania Esplan-Lux SRL a fost recertificată în conformitate cu sistemul managementului calităţii ISO 9001:2008 si sistematic trece cu succes recertificarea.

LIDER (acoperiș si fațadă) beneficiază de condiţii exclusive, avind livrări directe de mărfuri si materie primă de la furnizori, oferind la rîndul său clienţilor preţuri competitive, în calitate de reprezentant si distribuitor oficial al multor mari producători renumiți: Arcelor Mittal, Voestalpine, Dongbu Steel, ThyssenKrupp, Fakro, Rockwool, Isover, Juta, Galeco, Bud-Masz, Vilpe.


Un accent important în activitatea companiei Esplan-Lux SRL este acela de a oferi clientelei sale o gamă de servicii concomitente, începînd cu alegerea optima şi calcularea economă a materialelor în comenzi şi finisînd cu consultaţii personale de întrebuinţare şi exploatare a marfurilor.

Angajații companiei participă în mod regulat la expoziţii şi seminare internaţionale specializate. Instruirea managerilor companiei la seminare şi training-uri organizate de furnizori şi parteneri ne permite a oferi clienţilor nostri un ajutor calificat în alegerea materialelor pentru acopris si fațada.


Echipament si utilaje pentru construcţii  LIDER – «Constructmet Grup»SRL este distribuitor de echipament și utilaj de construcţie, partener si reprezentant oficial pentru marii producători si furnizori din Europa si alte colțuri ale lumii. Pe parcurl activității sale, compania a reuşit să ocupe poziţii sigure pe piaţă şi în prezent este unul dintre furnizorii principali de echipament si utilaj de construcţie, care vă permite a executa în condiţii de siguranţă şi confort diverse lucrări la înălţime.


Sisteme de fixare LIDER – este desemnată ca direcție aparte începind cu anul 2004.

Pe parcursul activității sale, datorită selectări iscusite a furnizorilor, a instruirii si perseverenței angajaților săi, în prezent «Profmet Grup»SRL este pregătit de a oferi un asortiment mai larg de sisteme de fixare la preţuri accesibile.